Ekşi kiraz olarak bilinen vişne ve vişne suyu antioksidan deposudur. Kiraz ile görüntü olarak benzer ama vişne kiraza göre daha asitli ve ekşidir. Ekşi bir tada sahip olması nedeniyle vişne kiraz gibi kolay tüketilmez. Bu sebeple vişne reçeli, vişne suyu, vişne kompostosu yapılarak tüketilir. Avrupa’da vişneli turta sıklıkla yapılan bir tatlıdır. Tart ile özdeşleştiği için tart kirazı olarak da adlandırılır.
Ramazanda iftarda yediklerimiz kadar sahurda tükettiklerimiz de oldukça önemli. Sahurda tüketilen besinlerin tok tutmasına özen özen gösteriyoruz ama en az tok tutması kadar susatmaması da gerekli. Diyetisyen Deniz Berksoy, gün boyu susatmayan yiyecekleri sıraladı İşte sahurda tüketebileceğiniz susatmayan besinlerin listesi...
Kahvaltılarda özellikle de hafta sonu kahvaltılarında hamur işlerinin yeri bir başka. Hele ki şöyle tavadan yeni alınmış sıcacık bir pişiye kimse hayır diyemez. Sizin için kimi mayalı kimi mayasız pişi tarifleri hazırladık. Aralarında bazı yöresel lezzetler de olan tariflerimiz cumartesi pazar kahvaltılarınızın vazgeçilmezleri olacak.
İsteyene etli isteyene etsiz... Her türlü lezzet garanti...
Kış havalarında soğuk algınlığına iyi gelen sıcacık bir çorbaya kim hayır diyebilir? Sağlıklı, doyurucu, besin değeri yüksek, şifa kaynağı ve bir o kadar da lezzetli çorbaları bulacağınız en iyi adresler listemizde!
Mantı çeşitleri mutfaklarımızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Yapımı ne kadar zahmetli olursa olsun her yörenin kendine has özellikleri olan meşhur mantıları hünerleri sergilemek iyi bir fırsattır. Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef’te şef adaylarından istenen mantı tarifleri ile yarışmacılar yaratıcılıklarını konuşturacak. İstedikleri bir yörenin mantısını seçen yarışmacılar Sinop, Kayseri, Türkmen, Bursa, Bodrum, Boşnak ve daha pek çok yörenin mantılarıyla hünerlerini konuşturuyor. Peki kaç çeşit mantı vardır? İşte mantı çeşitleri ve hangi yöreye ait oldukları…
Ramazan hazırlıkları iftar ve sahur sofraları için şimdiden yapılmaya başlandı. Özellikle çalışan kadınlara yardımcı olacak buzluğa atmalık kolay ve pratik yemek tarifleri merak ediliyor. Peki, Ramazan hazırlığı nasıl olur, neler yapılır? İşte Ramazana hazırlık buzluk fikirleri ve yemekleri...
Günümüzde çoğu evin mutfağı oldukça dar oluyor, biz de bu dar alanda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kısa sürede dağılan küçük mutfakları bazı basit tekniklerle düzenlemek mümkün. İşte birkaç basit fikir...
Kabak yaz aylarında en bol olan sebzelerin başında geliyor. Yapısı büyük oranda sudan oluşan, bu nedenle kalorisi de oldukça düşük olan kabakla dolmadan mücvere çeşit çeşit yemekler yapabilir, yaz sofralarınızı farklı lezzetlerle donatabilirsiniz. "Peki bunu nasıl yapacağım?" diye soruyorsanız, işte enfes kabaklı tarifler....
Bursa'da yaşayan İsmail Temizkan, dedelerinin 135 yıl önce İstanbul'da seyyar olarak başlattığı çibörek üretimine, atadan kalma kazanı kullanarak devam ediyor.
Sebze meyvelerin tazeliklerini daha uzun süre korumaları için dikkat edilmesi gerekenler neler?
İtalyan mutfağının dünyada en tanınmış lezzetlerinden pizza ülkemizde de çok seviliyor. Türkiye'de pizzasıyla ünlü çok sayıda mekan var ancak evde yapılan pizzanın tadına da gerçekten doyum olmuyor. Sizin için dört peynirli pizzadan sebzeli pizzaya birbirinden nefis pizza tarifleri hazırladık. İşte sofralarınızı tatlandıracak enfes pizza tarifleri...
Diyabet ülkemizde görülme sıklığı giderek artan, ciddi organ kayıplarına yol açan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilen kronik bir hastalık. 1921 yılında insülini bularak diyabet hastalarının tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıldönümü anısına, her yıl 14 Kasım'da dünyada ve Türkiye'de diyabet günü etkinlikleri düzenleniyor. Biz de bugüne özel şekersiz tariflerden oluşan bir liste hazırladık.
Kurban Bayramı’na sayılı gün kala, bayramların olmazsa olmazı geleneksel şerbetli tatlılarımızdan baklava yeniden mutfakların e çok aranan lezzeti olarak yerini aldı. Sevdiklerine en güzel tam kıvamında baklavayı ikram etmek isteyen ev hanımları, baklava hamuru nasıl yapılır aramalarına çoktan başladı bile. Sizler için, ev baklava hamuru malzemelerini, tarifini ve yapım aşamalarını paylaşıyoruz.
Emirgan'ın birbirinden nefis mekânları gününüzü mükemmelleştirmek için sizi bekliyor. İşte mutlaka uğramanız gereken 10 adres...
Kıymalısı, pastırmalısı, peynirlisi, kavurmalısı derken enfes bir tada dönüşen pidenin en iyisini yiyebileceğiniz bu mekânları mutlaka not edin.