Şevval ayının başlamasıyla birlikte 6 günler orucu tutanlar merak içerisinde bu ayın ne zaman biteceğini merak edip araştırıyor. Bu bağlamda özellikle "2025 Şevval ayı ne zaman bitiyor?" sorusunun cevabı en çok merak edilenler arasında ilk sırlarda yer alıyor. Öte yandan Şevval ayı orucu, 6 günler orucu nasıl tutulur?" ve "6 günler orucu peş peşe mi tutulur?" sorularının cevabı ise sıklıkla sorgulanıyor. Peki, 2025 Şevval ayı ne zaman bitiyor? 6 günler orucu ne zaman kadar tutulur? İşte merak edilip araştırılan soruların cevabı...
Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek isteyenler için lezzetli ve besleyici bir atıştırmalık alternatifi sunan üzüm, sağlık açısından sayısız fayda sağlıyor. Ancak doğru şekilde tüketilmesi çok önemli…
Uzmanlar, iyi bir gece uykusu konusunda araştırmaların yeni yeni ortaya çıktığını ve kusursuz bir uykuyu garanti edecek sihirli bir madde ya da yiyecek olmadığını söylüyor. Yine de net olan şey, gün boyunca yediklerinizin ve genel olarak diyetinizin nasıl uyuduğunuz üzerinde önemli bir rol oynadığıdır. İşte bu konuda bildiklerimiz…
Ramazan ayından sonra yapılan Şevval ayı orucu ibadeti, Diyanet bilgileri ile araştırılıyor. 6 günler orucu olarak bilinen Şevval orucu ne zaman tutulur? sorusu ibadetlerini idrak eden Müslümanların merak ettiği konulardan oluyor. Ramazan Ayı'nın sona ermesi ve Şevval Ayı'nın başlamasıyla birlikte 6 günler orucu ve bu oruçla ilgili ayrıntılar merak edilip araştırılmaya başladı. En çok sorgulananlar arasında ise "Şevval ayı orucu, 6 günler orucu nasıl tutulur?" ve "6 günler orucu peş peşe mi tutulur?" sorularının cevabı ilk sıralarda yer alıyor. Peki, Şevval ayı orucu (6 günler orucu) ne zaman, peş peşe mi tutulur? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabıyla ilgili detaylar...
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alp Burak Çatakoğlu, kalp krizinden korunmanın yollarına değinirken, kalp damarlarında yağlı plak oluşumunu kolaylaştıran 7 faktörü de açıkladı.
Baharın doğanın uyanışıyla birlikte yenilenme zamanı olduğunu düşünsek de bazı kişiler için bu mevsim yorgunluk ve motivasyon kaybına yol açabiliyor. Klinik Psikolog Gözde Göktaş, bahar aylarında yaşanan tükenmişlik hissinin sebeplerini ele alırken, bu dönemi daha sağlıklı ve enerjik geçirebilmek için küçük ama etkili adımlara dikkat çekti.
Aşırı işlenmiş gıdalar konusunda uzman obezite araştırmacısı, çok fazla yememek için uyguladığı 3 taktiği anlattı.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Acar, kanser riskinin sağlıklı beslenme ve doğru yaşam tarzıyla yüzde 30-40 oranında azaltılabileceğine dikkat çekerek, “Sağlıklı ve dengeli beslenmek, ideal vücut ağırlığını korumak, düzenli fiziksel aktivite yapmak, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, kanser riskini azaltmanın en etkili yollarındandır. Doğru besin tercihleri yapmak, pişirme yöntemlerine dikkat etmek, işlenmiş ve zararlı gıdalardan uzak durmak; kanser riskini azaltmada oldukça önemlidir” dedi, kanserden korunmak için dikkat etmemiz gereken 10 önemi kuralı anlattı.
Düzenli botoks veya pahalı tedaviler için bütçeniz yoksa, genç görünen sağlıklı bir cilt için daha ucuz bir yol var: Tabii ki bu, tek seferlik bir randevuya gitmekten biraz daha karmaşık ve zor olabilir. Yapacağınız basit yaşam tarzı değişiklikleri ile genç ve sağlıklı görünmek mümkün
Jackie ve Bill Friedewald çifti, 1965'te tanıştı, 1,5 yıl sonra da evlendi. Bunca yıldır hem sağlıklarını hem de mutluluklarını tanıştıkları günkü gibi koruyan karı koca bu başarının sırrını anlattı.
Obezite, sadece estetik değil, sağlık açısından da ciddi bir tehdit oluşturuyor. Son araştırmalar, bu riski değerlendirmede kullanılan geleneksel yöntemlerin ise yetersiz olduğunu gösteriyor. Bel çevresindeki bir artışın kanser riskini nasıl artırabileceğini keşfeden İsveçli bilim insanları, vücut kitle indeksinin yerine çok daha etkili bir ölçütün önemine dikkat çekiyor. Bu riski ise basit bir testle anlamak mümkün…
Telefonu gece boyunca şarjda bırakmanın yangın riski oluşturduğunu dile getiren uzmanlar, bu riskin birçok faktöre bağlı olduğunu ve özellikle düşük kaliteli veya hasarlı şarj aletleri, batarya problemleri ile uygun olmayan şarj ortamlarının önemli tehlike unsurları olduğunu söylüyor.
Dünyanın önde gelen ölüm nedeni kalp rahatsızlıkları, ilk bakışta kalple bağlantısı kurulamayan pek çok sebeple oluşabiliyor. Diş eti problemleri, yalnızlık, uyku apnesi veya hava kirliliği gibi durumların bile kalbi tehdit edebiliyor.
Evinizde koltuğunuzda otururken, birdenbire bir elinizin kendiliğinden hareket ettiğini ve bunu durduramadığınızı hayal edin. Bu, çoğu insan için oldukça korkutucu bir deneyim olurdu. Ancak 77 yaşında adı açıklanmayan bir kadının başına gelenler ise çok daha fazlasıydı.
Kadın kanserleri arasında önemli bir yer tutan rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanserleri, çoğu zaman belirti vermeden ilerleyerek hayatı tehdit ediyor. 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen de erken teşhisin hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı. Bir hastasının yaşadığı şaşırtıcı sürece de değinen Şen, hastalıkla ilgili önemli uyarılarda bulundu.
Uzman Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, "İşlevsel besinler yaşlanma belirtilerini geciktiriyor. Bazı araştırmalar meyve sebze, tahıl ve çeşitli bitkisel ürünlerde doğal olarak bulunan ve bu gıdaların renk, tat, koku gibi çeşitli karakteristik özellikleri sağlayan fenolik bileşiklerin cilt görünümü ve işlevinde yaşa bağlı bozulmayı geciktirmek, hatta önlemek için faydalı etkilerini göstermiştir. Kuruluk, sivilce, yaşlanma ve hatta güneş direnci gibi çeşitli cilt durumları beslenme düzeninden etkilenmektedir" dedi.
6 günler orucu olarak bilinen Şevval orucu ne zaman tutulur? sorusu ibadetlerini idrak eden Müslümanların odaklandığı konuların başında geliyor. Ramazan Ayı'nın sona ermesi ve Şevval Ayı'nın başlamasıyla birlikte 6 günler orucu ve bu oruçla ilgili ayrıntılar merak edilip araştırılmaya başladı. En çok sorgulananlar arasında ise "Şevval ayı orucu, 6 günler orucu nasıl tutulur?" ve "6 günler orucu peş peşe mi tutulur?" sorularının cevabı ilk sırlarda yer alıyor. Peki, Şevval ayı orucu (6 günler orucu) ne zaman, peş peşe mi tutulur? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabıyla ilgili detaylar...
Kızını henüz 28 yaşındayken hiç beklenmedik bir şekilde kaybeden anne, hayatını sonsuza dek değiştiren acı kaybını ve şok edici nedenini anlattı.