6 günler orucu olarak bilinen Şevval orucu ne zaman tutulur? sorusu ibadetlerini idrak eden Müslümanların odaklandığı konuların başında geliyor. Ramazan Ayı'nın sona ermesi ve Şevval Ayı'nın başlamasıyla birlikte 6 günler orucu ve bu oruçla ilgili ayrıntılar merak edilip araştırılmaya başladı. En çok sorgulananlar arasında ise "Şevval ayı orucu, 6 günler orucu nasıl tutulur?" ve "6 günler orucu peş peşe mi tutulur?" sorularının cevabı ilk sırlarda yer alıyor. Peki, Şevval ayı orucu (6 günler orucu) ne zaman, peş peşe mi tutulur? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabıyla ilgili detaylar...
Kızını henüz 28 yaşındayken hiç beklenmedik bir şekilde kaybeden anne, hayatını sonsuza dek değiştiren acı kaybını ve şok edici nedenini anlattı.
Karadeniz müziğinin dev sesi Volkan Konak, Kıbrıs’taki bayram konserinde kalp krizi geçirerek 58 yaşında yaşamını yitirdi. 6 ay önce sahne aldığı sırada fenalaşarak hastaneye kaldırılan sanatçı Metin Arolat da 52 yaşında hayatını kaybetmişti. Sanat güneşimiz Zeki Müren de 1996 günü, TRT İzmir Televizyonu’nda kendi için düzenlenen tören sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmişti. Sahnede benzer kaderi paylaşarak yaşamını yitiren sanatçılarımızın ardından bu ani ölümlerin ardında hangi nedenler yatıyor sorusunu akıllara getirdi.
Günlük hayatımızda sıkça yaptığımız ama çoğu zaman doğru yapmadığımız bir hareket: Yürüyüş! Yürüyüş, basit bir fiziksel aktivite gibi görünse de yanlış bir şekilde yapıldığında hem sağlığımıza zarar verebilir hem de kilo alımına yol açabilir. Uzmanlar, doğru yürüyüş tekniğinin önemini vurgularken, yanlış yürüyüş alışkanlıklarının vücudumuza olan etkilerine dikkat çekiyor.
Kalori kısıtlaması ömrü uzatır mı? Bu konudaki araştırmalarıyla tanınan uzman anlattı...
Amerikan Kanser Derneği, 2025 yılına yönelik kanser eğilimleri raporunu açıkladı. Son yıllarda kanser kaynaklı ölüm oranlarında önemli bir düşüş yaşanırken, bazı kanser türlerinde endişe verici artışlar görülüyor. Avrupa ve Türkiye’deki benzer eğilimlerle birlikte, kanserle mücadelede neler yapılması gerektiği sorusu gündemde... İşte bu yıl artış göstermesi beklenen kanser türleri…
Sağlıksız yaşam alışkanlıkları nedeniyle her 100 kişiden 80’inde bel ağrısı görülüyor. Bunların yüzde 15’i tedavi gerektiren şiddette bir bel fıtığından kaynaklanıyor.
40 yaşındaki Pete Hynes, Aralık 2022'de bir cumartesi sabahı ani bir kulak ağrısının ardından biraz dinlenmek için yatağına gitti. Ağrıyı, ailenin geri kalanının da yakalandığı soğuk algınlığına bağlamıştı. Ancak birkaç dakika sonra yere yığıldı. Saatler sonra öleceğinden habersizdi…
Çevre söz konusu olduğunda tüm poşetlerin zararı eşit değildir. Ve ilginç bir şekilde kâğıt torbalar sandığınız kadar çevreci olamayabilir. Peki hangisini kullanmalıyız?
Hepimiz geç saatlerde yemek yemenin kötü uyku ve bir dizi sağlık sorunuyla bağlantılı olduğunu biliyoruz ama yine de televizyon karşısında bir şeyler atıştırma huyumuzdan bir türlü vazgeçemiyoruz. Ancak sağlıksız gece atıştırmalıkları yerine geçebilecek daha sağlıklı alternatifler de var. İşte gece açlığını bastıracak 7 atıştırmalık...
Gastroenteroloji uzmanı Dr. Adil Duman, bazen mekanik bazense beslenme hataları sonucu gelişen bağırsak düğümlenmesi ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
Uzun ömür araştırmaları söz konusu olduğunda dünyada en tanınmış uzmanlardan biri, biyolojik yaşını 15 yıl nasıl düşürdüğünü anlattı.
Mevsim geçişlerinde yaşanan sıcaklık değişimlerinin sebep olduğu hastalıklara karşı alınabilecek önlemleri uzmanı anlattı...
Meme kanseri dünya genelinde ve Türkiye’de kadınlarda en sık görülen kanser türü olmaya devam ediyor. Üstelik meme kanserinin giderek daha yaygın rastlandığına dikkat çekiliyor. Dünya Sağlık Örgütü 2022 yılı verilerine göre; dünya genelinde her yıl 100 bin kadından yaklaşık 47’sinde, Türkiye’de de 46’sında meme kanseri teşhis ediliyor. Bu rakam, Türkiye’de her yıl 20 bini aşkın kadının meme kanseriyle mücadele etmesi gerektiğine işaret ediyor. Ayrıca, meme kanseri dünya genelinde ve ülkemizde kadınlarda kansere bağlı ölümler arasında da ilk sırada yer alıyor.
Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte, bir ay boyunca değişen metabolizma ve beslenme alışkanlıklarının yeniden düzenlenmesi büyük önem taşıyor.
Ramazan ayında vücudun iki öğün beslenme düzenine adapte olduğunu belirten uzmanlar, Ramazan Bayramı’nda eski düzene kademeli olarak geçilmesi gerektiğini söylüyor.
Sağlıklı beslenmek isteyenler ve diyabet hastaları için müjde! Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı, rafine şeker içermeyen, düşük glisemik indeksli ve besleyici bir ev yapımı çikolata tarifi paylaştı. Hem sağlıklı hem de lezzetli bu tarifle tatlı krizlerinizi suçluluk duymadan bastırabilirsiniz.
Bayramlarda sevdiklerimizle bir araya lezzetli yemeklerin, tatlıların doyasıya tadını çıkarmak istiyoruz ama bazen ipin ucunu kaçırıyoruz. Özellikle karşı konulması zor tatların verdiği keyfin yanı sıra sağlık üzerinde yaratabileceği olumsuz etkilerin de göz ardı edilmemesi gerekiyor.